Dnešní společnost trápí nedostatek různých mikro nutrientů (je to primárně díky nezdravému životnímu stylu a kvalitě potravin, které většina populace konzumuje) jeden z nich je například horčík. Naštěstí pro vás máme právě tento článek který je o hořké čokoládě. Hořká čokoláda (nejlepší je ta co neprochází Alkalizací) je totiž nejlepší i nejbohatším zdrojem přírodního hořčíku na světě!!
Věděli jste že v regionu Mexiko city se až do roku 1887 používali jako platidlo kakaové boby? Kakaový bob měl v minulosti v této oblasti významné a vícestranné využití. Původní kultury, jako byli Aztékové a Mayové, ho používaly nejen jako surovinu pro výrobu čokolády a nápojů, ale také jako platidlo, rituální symbol a potravinu. Byl součástí mnoha aspektů jejich života a kultury. Kakao bylo ceněno pro své energetické vlastnosti, ale také bylo důležitou součástí náboženských a společenských obřadů. Věděli tyto starodávné civilizace, něco na co jsme již zapomněli?
Studie: Citace z knihy geniální potraviny od Max Lugavere. Z téměř tisícovky kognitivně zdravých lidí ve věku od 23 do 98 let byla u těch kdo jedli alespoň jednou týdně hořkou čokoládu pozorovaná lepší kognitivní výkonnost v oblasti vizuálně prostorové a pracovní paměti i v testech abstraktního myšlení.
Max Lugavere
Nedává nám smysl cokoliv zakazovat. Každý z nás jsme originální bytost a máme zajeté a doslova vyjeté, jiné dráhy mozkových dálnic v našem mozku, spojených s našim životním stylem. Díky tomu jsme tak trošku podvědomě manipulování a předurčeni k určitému typu chování. V co však věříme je neuroplasticita našeho mozku, schopnost měnit náš mozek na základě nových poznatků. Proto nám dává smysl vás nyní informovat o anti-benefitech jezení mléčné nebo bílé čokolády. A třeba popostrčit k výměně za čokoládu hořkou.
Takže, abychom to zkrátka shrnuli – vyhněte se čokoládě, která se tváří, že je roztomilá kravička, ale se zdravím nemá nic společného. Místo toho si zahrajte na Oscarovy nominace a dejte hlavní roli kvalitnímu kakau! Vaše zdraví a chuťové buňky vám za to budou vděčné, a kdo ví, možná i vaše budoucí já vám jednou poděkuje. Ve Světě kde můžete nosit každou ponožku jinou nebo být třeba piánem. Je podle nás důležité umět vyextrahovat kvalitu a tou je určitě kvalitní nealkalizovaná hořká čokoláda.